perjantai 6. kesäkuuta 2014

Lankakaupassa ostoksilla

Pikku mies oli viikonlopun mummulalomalla, kun hän itse mummu-viikonloppua kutsuu. Lauantaina päätin lähteä käymään katsomaan mitä uutta Toivolan Vanhalla Pihalla ja Lankakauppa TitiTyyssä tapahtuu.
 
Toivolan Vanha Piha on 1800-luvun lopun käsityöläispiha Jyväskylän keskustassa, joka on herännyt uuteen loistoonsa tunnelmallisen kahvilan, käsityöläispuotien ja yrittäjien toimesta. Piha on myös suosittu matkakohde, siellä järjestetään aktiivisesti kaikkia tapahtumia ja markkinoita. Jos poikkeatte kesälomareissulla Jyväskylän suunnassa, Vanha Piha on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ihanan kahvilansa kera.

Varsinainen syy miksi Toivolan Vanhalle Pihalle suunnistin, sen lisäksi että pikku mies ei ollut mukana, on Lankakauppa TitiTyy. Pikku miehen kanssa lankakaupassa vierailu on ihan mahdottomuus; sen lisäksi että hän laittaisi paikan aivan sekaisin, niin hän todennäköisesti myös rajoittaisi liikaa äidin lankahiplauksia ja ostoksia (joko sä TAAS äiti ostat lankaa) :).

TitiTyy on lankahamsterin unelma tai painajainen, riippuen miltä kannalta asiaa katsoo :) Minäkin menin vain katsomaan tänään mitä ihanuuksia on taas esillä. Ja kuinkas ollakaan, lasku oli huima ...Mukaan lähti KnitPron Karbonz-pyöröpuikot kokoa 2,5 / 100 cm, Succaplokki Accessoriesin s-koon sukkaplokit ja kaksi kerää Langyarnsin Mille Colori Socks & Lace Luxe- lankaa väreinä 0055 ja 0056.

Succaplokin tuotteet lienevät kaikille lankaihmisille tuttuja. Meillä s-koko on sopiva niin minulle kuin pojalle :) Niin, äidin sukkakoko on sama kuin pojan. Pojan, joka on 5-vuotias ... 

Itse olen kutonut jo vuosia pelkästään Knit Pron puikoilla, tosin ensimmäiset puikkoni olen ostanut KnitPicks- nimisenä.

Olen kutonut pääasiassa Symfonie Wood - sarjan puikoilla ja pyöröpuikoilla. Symfonie Wood- sarjassa on olemassa sukkapuikkoja, pyöröpuikkoja ja vaihdettavia puikkopäitä kaapeleineen. Puikot on tehty laminoidusta koivusta. Käyttökokemus näistä on hyvä; puikot ovat kevyesti, lanka soljuu puikolla nätisti, puikkojen värit ovat harmooniset ja kaapeli on hyvin joustava. Teen pääasiassa kaikki sukkani ym. näillä puikoilla ja useimmiten magic looppina pyöröpuikoilla.

Nyt ostin kokeiluun yhdet KnitPron Karbonz- sarjan pyöröpuikot, 2,5 / 100 cm. Suosin yleensä tuota 100 cm pyöröpuikkoa, mielestäni se on sopivin magic loop- tekniikkaan esim. sukkien kanssa. Karbonz -sarjan tuotteet on tehty hiilikuidusta ja niiden päät ovat metallia. Testataan nyt onko nämä niin hyvät kuin kehutaan ja päihittääkö ne perinteiset Symfonie- sarjan puikot :)

Lankaahan minä en olisi kyllä yhtään kerää tarvinnut. Mutta kun ... Enhän minä näitä voinut vastustaa, niin houkuttelevalta ne näyttivät :)

Langyarnsin Mille Colori Socks & Lace Luxe on 73 % villaa, 25 % polyamidia ja 2 % polyesteria. Lanka on superwash käsitelty myös. Puikkokoko on 2,5-3,5 riippuen käsialasta. Lankaa myy ainakin TitiTyy ja Silkkivilla .
2 kommenttia:

  1. Kauniin lankavalinnat. Jokin aika sitten itsekkin kudoin tästä langasta sukat, yllätyin kuinka paljon langan vahvuus vaihteli, mutta lopputuloksessa sitä ei kuitenkaan huomannut. Puikkona toimi 2,25mm:kin. Huivilankanakin varmasti ihana,

    VastaaPoista
  2. Hei Riitu,

    Kiva tietää. Itse en ole noiden kimppuun vielä päässyt, on Flotte Sockea nyt työn alla :) Herkulliset värit nuo kyllä ovat.

    VastaaPoista