lauantai 8. helmikuuta 2014

Intialainen peukalo - täydellinen rukkasen alle kovaankin menoon

Novitan uusi lapaslehti ilmestyi kauppoihin perjantaina 24.1.2014. Itse metsästin lehteä muutamasta kaupasta ennenkuin tärppäsi ja sain lehden mukaani. Lehdessä oli mukana "Peruslapanen kauniilla ja hyvin istuvalla intialaisella peukalolla", malli nro 27, sivulla 39. Kyllä, siinä on ollut kahvimuki päällä :)


Katselin mallia ja mietin, että toimisiko tuo lapasmalli paremmin rukkasen alla päiväkodissa. Ongelmana pojalla on ollut se, että normaali lapanen kiilapeukalolla aika helposti menee myttyyn rukkasen sisällä; lapanen myttääntyy ja ranne paljastuu helposti. Pojan sanojen mukaan " Äiti, lapanen on taas vinossa !".

Ajattelin, että eihän tuo anna eikä ota mitään, jos kokeillaan lapasia intialaisella peukalolla.

Ohjeessa on neljä kokoa; 110 cm, 150 cm, nainen ja mies. Tein lapaset 110 cm koon silmukkamäärillä, mitat otin sovittamalla ja langaksi valitsin Drops Merino Extra Finen, joka on 100 % merinovillaa. Lanka on ihanan pehmeää, helposti neuloutuvaa ja useita hyviä värejä. Lankaa saa esim. Tapion lankakaupasta. He myyvät lankaa 3,85 euroa / kpl, tosin kerä on 50 g ja metreissä n. 105. Yksi kerä riitti mainiosti pienen miehen lapasiin. Väreinä lapasissa oli vaaleansininen nro 19 ja petrooli nro 29.

Poika on ollut tyytyväinen lapasiinsa, ovat istuneet kunnolla käteen rukkasten alle ja eivät ainakaan vielä ole yhtään huopuneet vaikka ovat kastuneet. Tosin, varmaan käytön jälkiä tulee näkyviin ajan kuluessa koska puhdas merinovilla ei ihan huippukestävää kovassa käytössä ole, Lanka on kyllä superwash, joten uskon että lapaset säilyvät ihan hyvässä kunnossa sen ajan kun ne käytössä olevat. Lapasissa, niinkuin kaikissa muissakin vaatteissa, ei meillä tuo käyttöaika kovin pitkä ole. Pieni mies kasvaa niin huimaa vauhtia, viimeisen vuoden aikana on tullut 12 cm pituutta lisää ja kaksi kengännumeroa. Enää 50 cm ja "pieni" 4v miehemme on äitinsä pituinen :).2 kommenttia:

  1. Lehden osto edessä,kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Hei Riitu,

    Ole hyvä vaan :) Tuo lapanen on oikeasti istunut pienen miehen käteen todella hyvin. Ja ei jää peukalon & kämmenen väliin myttyjä rukkasen alla. Täytyy itsellekin tehdä tuolla mallilla lapaset (kun ehtii).

    VastaaPoista