torstai 13. helmikuuta 2014

Down to the Rabbithole versio 1

Olen jo pitkään ihaillut eri blogeissa ja Ravelryssä Kimberly Pieperin "Down to the Rabbithole" sukkamallia. Sukissa minua kiehtoi niiden yksinkertaisuus; kaksi silmukkajonoa kiertää vartta ja jalkapöytää. Yksinkertaista ja kaunista.

Ongelma olikin ensin siinä, että en ollut koskaan neulonut englanninkielisestä ohjeesta ! Käytän kuitenkin työssäni päivittäin englantia, YO-kirjoituksissakin on siitä ihan hyvä arvosana saatu ja viimeisimmän päättötyönikin on tehnyt englanniksi. Mutta neuleohje, ARGH !

Ei auttanut muu kuin suomentaa se ohje. Ihan kokonaan, tein siitä itselleni word- dokumentin. Kummasti kyllä näiden sukkien myötä avautui sitten englanninkieliset neuleohjeet ja nyt kun malleja englanninkielellä katselee, ei se ollenkaan niin vaikeaa ole :).

Kaninkolo sukat olivat helpot kutoa ja eivät varmasti jää viimeiseksi kaninkoloksi, joka tästä talosta löytyy. Lankana käytin Novitan Nalle Taikaa, kirkas monivärinen nro 827. Kerällä lanka näytti pirteältä ja mietin sitä kuinkahan kirjavaa se on, mutta pintana se asettui ihan kivannäköiseksi.

Aloitin sukkien teon macig loop- tekniikalla, kuten kaikki sukkani. Resoriosuus meni hyvin, ei ongelmia. Mutta sitten tulikin probleema eteen; nostettujen silmukoiden palkki ei onnistukaan macig loopilla. Silmukoitahan tulisi siirtää joka kerroksella yksi silmukka joko eteen- tai taaksepäin.

Palkinhan tulisi varressa kiertää sukan ympäri kokonaisuudessaan. Ei auttanut muu kuin siirtää toinen sukka perinteisille sukkapuikoille ja kutoa sukat erikseen kantapäähän saakka. Tähän jälkeen yhdistin sukat taas pyörölle ja jatkoin perinteisesti macig loopilla. Jalkapöydässä palkki ei kierrä ympäri vaan ainostaan päällysosassa, joten tämä ei ollut ongelma enää.


2 kommenttia:

  1. Kivan näköiset sukat. Kaunis tuollainen eritavalla tehty kantapääkavennus. T:marjalellu

    VastaaPoista
  2. Hei Marjalellu !

    Kiitos ! Niissä on tiimalasikantapää, ohje löytyy mm. Ullasta.

    -Malla-

    VastaaPoista