lauantai 2. marraskuuta 2013

Neonväriä päiväkotiin osa 1

Talvi tekee tuloaan ja villasukka/lapastehdas on käynnistetty. Olen aina tehnyt pienelle miehelle lapaset ja villasukat itse. Monena talvena on tehty muutamatkin, koska pieni mies kasvaa uskomatonta vauhtia ja lämmikkeet jää äkkiä pieneksi. Huokaus. Jokainen äiti varmaa tietää mistä puhun, keväällä ostetut kuravaatteet, kengät ym. ovat pieniä jo kun syksy saapuu. Puhumattakaan toppahaalarista, talvikengistä, villahaalarista jne.

Kaupassa käydessämme tarkastimme, jälleen kerran, lankahyllyn tarjonnan. Pieni mies ihastui Novitan Isoveljen neonkeltaiseen lankaan ja kysyi kainosti että "Äiti, tekisitkö minulle tuosta lapaset ja sukat päiväkotiin ?". Ja tottakai, tekeehän äiti. Joten, 2 kerää Isoveljeä lähti mukaan ja lapsen toive laitettiin toteutuslistalle.

Novitan Isoveli on 75 % villaa ja 25 % polyamidia sisältävä paksuhko lanka. nimensä veroisesti se on Nallen ja 7V:n isoveli Novitan perinteisessä sukkalankasarjassa. Neonkeltainen on kesän 2013 uutuusväri, lankaa saa myös neonpinkkinä.

Tässä ensimmäiset valmiit toivomuslistasta. Lapaset on tehty perinteisesti Novitan ohjeella.
2 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella tutulta!! Meillä ekaluokkalainen ilmoitti syksyllä, ettei hän sitten aio laittaa haalaria kouluun. No eihän siinä sitten auttanu muu kuin lähteä ostamaan uusi tuulipuku. Onneksi viime talvinen toppatakki ja -housut mahtuu vielä tän talven... ehkä :)
    Meillä kans lapset valkkaa sukkalangat itse. Nyt tuntuu olevan riemunkirjavat sukat kovassa huudossa :) Lapasia meillä ei enää suostuta pitämään,

    VastaaPoista
  2. Hei Hanna,
    Se on niin tuttua; kaikki edellisen kevään/syksyn vaatteet jää pieneksi yhdessä hujauksessa. Meillä sentään suositaan vielä lapasia ja rukkasia, ei tahdo hanskat kelvata ( on varmaan vielä 4 v:n mielestä helpompia pukea itse).

    VastaaPoista