torstai 19. syyskuuta 2013

Lanka-addikti goes to the Facebook

" Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kuvallisen käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. 

Facebookissa on myös mahdollista liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista. Facebookin liikeidea on myydä mainostajille mahdollisuutta lähettää palvelun kautta käyttäjille kohdennettua mainontaa. Facebookilla on yli 3 000 työntekijää sekä yli miljardi aktiivista käyttäjää. "

Lähde: Wikipedia


Näin määrittelee Wikipedia meidän kaikkien tunteman Facebookin, tuttavallisemmin FB:n. FB on ehkä tunnetuin sosiaalisen median muoto, jolla tarkoitetaan internetin uusia palveluita ja sovelluksia, joissa yhdistyy käyttäjien välinen kommunikaatio ja oma sisällöntuotanto. Muita hyviä esimerkkejä sosiaalisen median välineistä on mm. Wikipedia, YouTube ja erilaiset blogit, kuten tämäkin.

Lankahamsterille FB tarjoaa mielenkiintoisia ryhmiä. Itse olen jäsenenä muutamissa, joita seuraan päivittäin. Näissä ryhmissä "tapaa" muita samanhenkisiä ihmisiä, jotka osaavat tehdä käsillään langoista mitä vaan, iloitsevat ihanista lankahankinnoista ja ennen kaikkea, neuvovat toisiaan sekä antavat inspiroivia ideoita seuraavaan projektiin.

Suurin osa näistä ryhmistä ovat ns. suljettuja ryhmiä, joihin täytyy hakea jäseneksi. Jokaisessa ryhmässä on olemassa ns. ylläpitoryhmä (YP-ryhmä), joukko ihmisiä, jotka ohjaavat ryhmän toimintaa ja huolehtivat siitä että mm. kaupankäynti on turvallista. Heiltä saa myös apua ongelmatilanteissa. Jokaisen uuden jäsenen toivotaankin lukevan ryhmän toimintasäännöt läpi ja noudattavan niitä, jotta toiminta on sujuvaa.


Käsityökanava

https://www.facebook.com/groups/kasityokanava/

Käsityökanavalla myydään lankoja, kankaita, nappeja, puikkoja ja kaikkea käsitöihin liittyvää. Itse olen myynyt täällä useasti omat tarpeettomat lankani ja kaupankäynti on ollut sujuvaa.

Jäseniä ryhmässä on yli 2 000 joten varmasti täältä löytyy jokaiselle lankahamsterille tai ompelusta kiinnostuneelle jotain. Toimii kirpputoriperiaatteella, YP-ryhmä löytyy ja jäseneksi pääsee hakemalla.

Tiedäthän, vaikka et osaisi ommella etkä ymmärrä kaavoista mitään, huomaat yht´äkkiä ostaneesi ihanaa kangasta ...


Lankahamsterit

https://www.facebook.com/groups/278236808854372/

Tämän ryhmän nimi kertookin jo kaiken oleellisen. Lanka-addiktin taivas, tai painajainen, miten asian haluaa ajatella :)

Reilu 3 000 jäsentä, upeita lankoja kaupan ja ostetaan ilmoituksia. Useat langat on ostettu tuosta ryhmästä ja muutamat on myytykin uuteen kotiin ilahduttamaan toista lankahamsteria. Toimii kirpputoriperiaatteella, ideana myydä omat ylimääräiset pois. YP-ryhmä olemassa ja jäseneksi pääsy vaatii hakemuksen.

Varoitus ! Jos et ole hamsteri, sinusta tulee tämän ryhmän myötä ...


Voihan villasukka !

https://www.facebook.com/groups/voihanvillasukka/

Voihan villasukka on Novitan ylläpitämä ryhmä, jossa keskustellaan pääasiassa villasukista ja esitellään omia tuotoksia. Ryhmästä saa vinkkejä, ideoita ja ohjeapua kaikkiin ongelmiin, silmukoiden määrästä kantapään tekemiseen. Suljettu ryhmä, jäseniä 4 500, YP-ryhmä löytyy ja jäseneksi pääsee hakemalla. Jokaisen villasukka-addiktin must FB- ryhmä. Voih, kuinka monet ideat on täältä bongattu mutta niin vähän aikaa !

Mutta varo, tämän ryhmän jäsenyys saattaa aiheuttaa todella vakavia lankahamstraus oireita; " koska ne ja ne sukat oli niiiiiin ihanat siitä ja siitä langasta .... "


Lankavaihtarit

https://www.facebook.com/groups/393916717344539/

Lankavaihtarit on aika pieni ryhmä, jäseniä on vasta reilu 200 mutta sitäkin aktiivisempi. Ideana on vaihtaa omia ylimääräisiä/tarpeettomia lankoja johonkin ihanuuteen. Aina löytyy joku joka haluaa juuri ne sinun langat ja vaihtaa ne johonkin kivaan, sinua puhuttelevaan lankaan.


Löysäpipoiset neulojat

https://www.facebook.com/groups/275601682547461/

Nimi kertookin kaiken. Ryhmä, jossa keskustellaan kaikkeen neulomiseen liittyvistä asioista ja esitellään töitä. Vinkkejä, apua ja tarinoita neulomuksien keskeltä samanhenkisten ihmisten kanssa. Suljettu ryhmä, YP-ryhmä olemassa ja jäsenyys hakemalla.Kuva: twentytwowords.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti