tiistai 16. heinäkuuta 2013

Epäsopivat prinsessasukat


Ohhoh, onpa aikaa viime päivityksestä :D En ole blogia (enkä kutomista) unohtanut, mutta kesä on aina kiireistä aikaa. Jos aurinko paistaa, on omakotitalossa pihatöitä riittämiin ja kesälomalaisen ohjelma on kiireisempää kuin töissäollessa.

Lomalla ollaan nyt toista viikkoa ja Muumimaailma on jo valloitettu. Tehtiin pienen miehen kanssa pieni reissu; käytiin muumeilemassa ja polskuttelemassa kylpylässä. Pieni mies ihastui Muumeihin, varsinkin Haisuliin :D Ruuhka oli aikamoinen, aurinko porotti mutta reissu oli oikein onnistunut. Ensi kesänä uudestaan.

Entäpä ne epäsopivat prinsessasukat ? Ne ovat tämänlaiset:Olen pidemmän aikaa suosinut luonnonkuituja langoissa; villaa, silkkiä, puuvillaa. Katselin FB:n Voihan villasukka- ryhmässä Cewec Silver Dream  - langasta tehtyjä sukkia useampaan otteeseen ja ajattelin, että kokeilempa itsekin. Tilasin lankaa Tapiolta kahta eri väriä; lilasävyistä nro 04 ja sinisävyistä nro 04. Pyysin pienempää herraa valitsemaan langoista suosikkinsa ja hän valitsi lilasävyisen, joka päätyi tällä perusteella ensimmäisenä puikoille.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen miettimään sukkaa ja siihen mallia. Päädyin tekemään sukat ihan perinteiseen polvekeraita- mallilla, ohje mm. täältä. Sukissa on 40 silmukkaa ja ne on tehty magic loop- tekniikalla varresta aloittaen. En minä osaa enää edes tehdä yhtä sukkaa kerrallaan ... Kantapää on tehty tiimalasikantapäänä.Cewec Silver Dream on 100 % akryyliä ja riittoisaa, 100 g:n kerässä on noin 330 metriä lankaa. Puikkosuositus on 4-4½, neuletiheys 19s x 22krs=10cm ja pesusuositus on konepesu 30 asteessa.

Niin, akryyliä. Jep. Tämän langan kanssa muistuikin sitten mieleen MIKSI olen suosinut jo vuosia luonnonkuituja langoissa. Tokihan näiden akryylilankojen laatu on parantunut huomattavasti siitä, kun itse ensimmäisiä neulomuksiani tein. Onhan siitä jo vuosikymmeniä aikaa ja silloin saatavilla lankavalikoima oli aikalailla suppeampi. Ajattelin kuitenkin, että kokeilen jos vaikka muistan väärin tai minulla on asennevamma akryyliä kohtaan ...

Lanka oli aika nihkeää kudottavaa kesähelteellä; ei tahdo luistaa puikoilla jos kädet hikoaa yhtään. Natinaa en muista tosin nyt kuulleeni, se oli aikoinaan akryylilangan ominaisuus. Jotain edistystä on siis tapahtunut laadussa. Voi tosin olla että alumiinipuikkojen kanssa lanka natisee edelleenkin, itse kun käytän Knit Pron (Knit Picksin) puikkoja ainoastaan. Tasaista jälkeä ko. langasta kyllä tulee ja käytössä sukat ovat ihan ok. Eihän ne niin lämpöiset ole kuin villasta / villasekoitteesta tehdyt ja hiostavat jonkin verran. Mutta toimeen niiden kanssa tulee.

Ja miksi ne ovat epäsopivat ?

Koska kun sukat valmistuivat, pieni herra kommentoi että "Eihän nuo äiti sinulle sovi ollenkaan, ne on prinsessan sukat !". Niin, lapsi on tottunut näkemään äidillään sinistä, mustaa ja ei niin bling-blingiä langoissa. Paluu villaan ja villasekoitelankoihin on tapahtunut, siitä seuraavalla kerralla lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti