sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Viidakkosukat

Jälleen on ollut työn alla villasukat.

Lähipiiri ihmettelee, että "Vieläkö sinä villasukkia teet, talvi meni jos et ole vielä huomannut !". No, sukka-addiktille se lienee sivuseikka, puikoilla pitää aina olla sukat, oli sitten kesä tai talvi. Tulee sitä välillä muutakin tehtyä, mutta minun neulomukset taitaa koostua noin 95 %:sesti villasukista. Joko itselle, perheelle tai tilaustyönä jollekin lahjaksi.

Kesällä kudon ulkona paljon, myös villasukkia. Virkattuakin tulee kesällä huomattavasti enemmän kuin talvella. Taidan mieltääkin virkkauksen kesäpuuhaksi, useita kesäkasseja on tullut tehtyä grillikatoksella pienen herran leikkiessä hiekkalaatikollaan tai leikkimökissä. Puhumattakaan mitä on HopLopissa tullut tehtyä, kutimet lähtee sinnekin mukaan. Kuinka äiti muuten saisi kulutettua 3-4 tuntia juniorin mennessä pitkin leikkipaikkoja.

Nämä sukat on tehty Anun värjäämästä Novitan Nallesta. Ostin FB:n Lankahamsteri- ryhmästä Anulta lankoja tässä jokin aika sitten ja tämä väriyhdistelmä pääsi ensimmäisenä puikoille. Miesväki nimesi nämä jo tekovaiheessa Viidakkosukiksi. Pienemmän herran mukaan keltainen on kirahveja, pinkki-lila on käärmeitä joissa on pilkkuja, vihreä on puita ja sininen on koppakuoriaisia. Niistä aineksista on viidakko tehty pienemmän herran mukaan. Anulle suuri kiitos upeasti värjätyistä langoista !
Ja näin nättejä keriä langasta tuli, kun vyyhti kävi vyydinpuiden kautta kerijälaitteessa.


Sukat on tehty jälleen magic loop- tekniikalla, varresta alkaen. Päällisosan pikkupalmikkoihin on idea saatu Melissa Morgan-Oakesin kirjasta "Neulo kaksi sukkaa kerralla 2", sukkamallista Vaahtera. Itselläni on kirja suomen- ja englanninkielisenä.
Pikkupalmikko on tehty seuraavasti:

*2 nurin, neulo vasemman puikon toinen silmukka oikein takareunasta, älä päästä silmukkaa puikolta, neulo vasemman puikon ensimmäinen silmukka oikein, päästä molemmat silmukat vasemmalta puikolta*.

Tätä mallineuletta on tehty päällisosassa joka kerroksella. Varren takaosan joustin on tehty 1 oikein, 1 nurin ja pohjassa on sileää. Kantapää on toteuttu tiimalasikantapäänä, johon löytää hyvän ohjeen mm. täältä.

Hyvää Äitienpäivää kaikille ! 
2 kommenttia:

 1. Hienot viidakkosukat <3
  T.Anu :)

  VastaaPoista
 2. Hei Anu,

  Kiitos !
  Ja kiitos sinulle upeasti värjätystä langasta :)

  VastaaPoista