torstai 18. huhtikuuta 2013

Tiikerillä motivaation puute

Sain lahjaksi neljä kerää Hjertegarnin Safari- lankaa; kaksi valkokirjavaa ja kaksi kelta-mustaa. Useissakin blogeissa ja mm. Facebookin Voihan Villasukka- ryhmässä esiintynyt, suosittu lanka on koostumukseltaan 75 % superwash villaa ja 25 % polyamidia. Langan tiheys on 30 silmukkaa per 10 cm ja puikkosuositus on 2,5. Kerässä on 50 g ja sitä myy mm. Knittingroom .

Olin katsellut lankaa mm. FB:n ryhmässä ja miettinyt, että tuota on hankittava. Olinkin onnistunut ilmeisesti vihjeen antamaan, koska sain tuliaisiksi nuo neljä kerää. Tuliaisten ostaja ei ollut osannut päättää kumpaa väriä, joten päätyi tuomaan kumpaakin.

Ja sitten ajattelin tehdä Tiikeri sukat ja valitsin ensimmäisenä työn alle kelta-mustan langan. Tiesin kyllä, että lanka on ohutta ja sukat eivät valmistu nopeasti, joten ajattelin, että teen ihan perussukat niin ei niihin älyttömästi aikaa mene. Joten, puikot esiin ja kaksi sukkaa työn alle yhtäaikaa. Resoriosuuden sain tehtyä noin viikon kuluessa, aina iltaisin kun aikaa löytyi. Käytännössä siis tunti kun pieni herra oli jo mennyt yöunille.

Voi mikä pettymys tuo lanka oli ! Ohuttahan se on, mutta sen laatu, todella ryhditöntä ja kelta-mustissa kerissä oli selkeästi paksuuseroa keltaisten ja mustien kohtien välillä. Mustat kohdat olivat paksumpia ja lanka tuntui muutenkin napakammalta. Sainko minä maanantaimallin kerät vai onko kaikkien kelta-mustien lankojen laatu samaa, siihen en osaa sanoa. Joka tapauksessa, tikutin sukkia valmiiksi sitkeästi kaksi viikkoa, kunnes ajattelin että vaihtelun vuoksi aloitan toiset sukat rinnalle.

Kahden viikon jälkeen sukat olivat tässä vaiheessa:


Kolmen viikon päästä ...


Neljän viikon päästä ...


Viiden viikon päästä ...


Viiden motivaatio kadoksissa- viikon jälkeen päätin, että nyt on sukat tehtävä valmiiksi. Ennen ei uutta työtä oteta puikoille, ennenkuin Tiikerit ovat valmiina. Ja lopputulos viikon päästä oli tämä:


Vihdoin ja viimein Tiikerit olivat valmiit. Vielä olisi jäljellä valkokirjavat kerät, joista kyllä vielä jonain päivänä jotain tulee. Tiikerit eivät ole vielä käytössä olleet, joten sukkien (langan) käyttöominaisuuksista en uskalla vielä mitään kertoa, siihen voin palata myöhemmin ja/tai voitte kommenttikentässä asiaa kysäistä.3 kommenttia:

 1. Olipas ponnistus, mutta saitpa valmiiksi :)

  Itsellä on valkokirjavat tikrut puikoilla. Langan epätasaisuuteen en ole kiinnittänyt huomiota, mutta pari solmua on tullut vastaan. Keskeneräisten joukosta, nuoriso odottelee eniten juuri tiikerisukkien valmistumista.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se koville otti :)

  Jostain syystä nämä eivät motivoineet ollenkaan tikuttamaan. Luulen, että sain ns. maanantaimallin kerät, en ole ainakaan huomannut mitään keskustelua langan epätasaisuudesta. Kyllä ne valkokirjavatkin vielä puikoille menee, sainkin hyvän vinkin tuolla Voihan Villasukka!- ryhmässä mitä niistä voisi tehdä.

  VastaaPoista
 3. Itse tein valkokirjavat sukat ja tykkään hulluna. Lanka oli tasaista laatua ja käytössä eivät ole menneet vielä miksikään. :)

  VastaaPoista