maanantai 11. maaliskuuta 2013

Cascade Yarns Heritage Silk Paints


Cascade Yarnsin Heritage Silk Paints on ihanuus; 85 % merino superwash villaa ja 15 % mulberry silkkiä. 100 gramman vyyhdissä on lankaa 437 yards / 400 metriä ja tiheys on 28- 32 silmukkaa / 10 cm valmistajan ilmoituksen mukaan. Puikkosuositus on 2,25 - 3.25 käsialasta riippuen.

Lanka on todella pehmeää ja sujuvaa neuloa, siitäkin huolimatta että langan koostumus rikkoutuu helposti, säikeet erottuvat hyvin helposti toisistaan. Langan pehmeys ja liukkaus, siinä olevan silkin ansiosta, vaatii kyllä neulojalta jonkin verran kärsivällisyyttä myös. Silmukat putovat helposti puikolta, itse olen käyttänyt KnitPron puisia puikkoja ja ainakin niillä tätä ongelmaa esiintyy.

Kuvassa oleva Silk Paints on lilasävyinen nro 9995 Violets. Silkki tuo myös lankaan aivan upean kiillon ja pehmeyden, lanka sopii luxussukkiin, huiveihin ja muihin asusteisiin todella mainiosti. Voisin myös kuvitella tekeväni langasta neuletakin, tosin langan hinta rajoittaa kyllä isomman työn suunnittelua. Cascade Yarnsin lankoja myy mm. Villavyyhti, Lankaidea ja Titityy. Varastossa minulla on myös jo kerittynä väri 9942 Misty Blue, joka on nätti lila-sinisävyinen. Siitä saatte kuvaa vielä myöhemmin.

Olen aikaisemmin tehnyt itselleni sukat Silk Paints 9817 Water Lilies joka on sini-vihreäsävyinen lanka. Sukat on kudottu ihan perussukka- mallilla, nro 2:sen puikolla ja näihin kului lankaa 50 grammaa (nro 35 sukat). Sukat on pesty käsin ja ovat säilyneet todella hyvänä ahkerasta käytöstä huolimatta. Ja ovat aivan ihanat jalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti