lauantai 16. maaliskuuta 2013

Arkistojen kätköistä löydettyä

Aloitin kauan suunnittelemani kuvien järjestely- operaation. Tiedättehän, sen operaation jota suunnittelee ja siirtää aina määrittelemättömään tulevaisuuden hetkeen. Sen operaation, jonka tekee sitten kun on lomalla tai on opiskeluilta aikaa tai kun työkiireet helpottaa. Täällä voisi hyvinkin vielä lisätä, että sitten kun pieni mies antaa olla koneella rauhassa. Ja sitä päivää saan varmaan odottaa vielä jonkin aikaa.

Häpeäkseni myönnän, että muistan kyllä säännöllisin väliajoin tyhjentää kameran muistista kuvat koneelle, mutta aina vain kuvat- kansion alle. Aina löydän jonkin selityksen siihen miksi en voi juuri sillä hetkellä järjestää kuvia oikeisiin kansioihin. Mukavuudenhaluinen löytää aina selitykset joka asiaan.

Löysin kuvia kämmekkäistä, jotka tein läksiäis / joululahjaksi entiselle työkaverilleni. Itse vaihdoin työpaikkaa loppusyksystä, joten talvi oli silloin jo hyvin tuloillaan ja automaatti-ilmastointi entisellä toimistolla ei aina reagoinut ilman kylmenemiseen riittävän nopeasti. Tiesin kokemuksesta jo vuosien ajan, että kämmekkäitä välillä tarvitaan, itse käytin aina talven tullessa niitä. Työkaverini lainasi minulta aina välillä kämmekkäitä jotta hänenkin sormet pysyisivät lämpöisenä. Niin typerältä kuin se kuullostaakin, jatkuva päätetyö ja automaatti-ilmastointi kylmettää sormet äkkiä. Te ketkä työskentelette samanlaisissa toimistoissa, tiedätte varmaan mistä puhun.

Kun jäin töistä pois, tein työkaverilleni lahjaksi kolmet kämmekkäät. Toimitin paketin joulukuun alussa entisen työpaikkani vastaanottoon ja pyysin toimittamaan sen nimettömänä, jotta yllätys säilyisi loppuun saakka. Tosin, ei mennyt kuin puoli tuntia kun puhelin piippasi kiitos tekstiviestin.


Nämä on tehty Novitan Puro- langasta. Nyt en ole enää ihan varma, mutta luulisin kyseessä olevan värin 871 Juolukka syksyn 2011 valikoimasta. Korjatkaa lankaexpertit, jos olen hakoteillä. Nämä kämmekkäät oli ajateltu hänelle ulkokäyttöön, työkaverini on upean hevosen omistaja ja heppatallillakin tarvitaan lämpöisiä varusteita. Puro on 100 % villaa, joten ovat varmasti olleet lämpöiset ja Puron ominaisuus huopua on varmasti tullut esiin heppahommissa.


Nämä kämmekkäät on tehty Novitan 7 Veljestä langasta vuosien takaa. Pikagooglauksen tuloksena olettaisin, että ovat Novitan 2008 vuoden mallistossa olleesta 7  Polkka- langasta. Itse pidin tuosta väriyhdistelmästä todella paljon. Kyllä, myönnän, arvasitte, sitä on muutama kerä varastossa edelleen. Pitihän sitä hamstrata silloin aikoinaan, olisihan aivan kamalaa jos suosikkiväriä ei olisi neulottavana.

Novitan 7 Veljestä ei varmaan kummemmin esittelyitä kaipaa; 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Varmasti kaikkien neulojien tuntema perussukkalanka, joka jakaa mielipiteet. Toiset pitävät, toiset ei. Mitä mieltä olette, onko 7 Veljestä teidän mieleen sukkalankana tai lankana yleensä ?Nämä kämmekkäät sai jo tekovaiheessa nimen Bling-Bling. Lankana näissä on Novitan Kide kevät 2011 lankamallistosta 513 vaaleanpunainen ja 011 valkoinen. Muistan etsineeni varastoista / kaupasta sopivaa lilaa lankaa, mutta tämä vaaleanpunainen näytti sopivammalta. Tiedän entisen työkaverini käyttävän pinkkiä ja vaaleanpunaisia vaatteita, joten tämä väri kävi lilan sijasta. Kiden koostumus on 95 % akryylia ja 5 % polyesteriä, joten mistään todellä lämpöisestä langasta ei ole kyse. Nämä kämmekkäät olikin tarkoitettu esim. lapasten päälle Bling-Blingiä antamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti